Skip to main content
Couperus nu

Couperus-tableaux vivants bij Huis De Quack

Nieuws

Het Art Nouveau Festijn, het Louis Couperus Genootschap, Hendrick de Keyser Monumenten, Uitgeverij HetMoet en het Feest der Poëzie slaan de handen ineen voor een bijzondere belevenis op zondag 9 juni 2024.

Het Art Nouveau Festijn (8-10 juni) viert het Den Haag van rond het jaar 1900. Natuurlijk kan de grootste schrijver van die tijd, Hagenaar Louis Couperus, daarbij niet ontbreken.

Op zondag 9 juni brengt Literair theatercollectief Het Feest der Poëzie een indertijd populaire kunstvorm opnieuw tot leven: het tableau vivant. Deze 'levende schilderijen' met voorgedragen fragmenten uit Couperus' Haagse romans Eline Vere, Van oude menschen, de dingen, die voorbijgaan en Extaze vinden plaats in kamers door het hele pand van Huis De Quack, de aangewezen locatie voor deze uitvoering: het pand kent een inrichting van rond 1900. Hendrick de Keyser Monumenten heeft het geopend als Museumhuis: je kunt het huis bezoeken en zelf ervaren alsof je één van de bewoners bent. Je mag alle kasten en deuren openen en plaats nemen op het meubilair. Na de rondgang langs de tableaux kun je ervaren hoe architect en sierkunstenaar Jan De Quack zijn eigen huis uitbouwde met allerlei praktische en geniale oplossingen, zowel binnen als buiten.

Locatie: Huis De Quack, Elandstraat 12, 2513 GR Den Haag
Aanvangstijden: 14:00 en 15:30 uur
Maximaal 30 personen per ronde
Duur: 45 minuten tableaux vivants, vervolgens vrije toegang tot de kamers, desgewenst met audiotour
Kosten: 15,- euro
Tickets bestelt u hier.