Skip to main content
Couperus nu

Prachtige heruitgave van Louis Couperus' 'Extaze'

Nieuws

Presentatie bij Omeros Books in Den Haag i.c.m. het Louis Couperus Museum op 12 november

Uitgeverij HetMoet brengt in dit 100e sterfjaar van de grote schrijver Louis Couperus een prachtige nieuwe editie uit van Extaze, zijn mystieke novelle over smeulende passie en vergeestelijkte liefde uit 1893. Deze wordt uitgegeven in een bijzonder wikkelomslag en voor het eerst gecombineerd met de tekeningen die de Haagse beeldend kunstenaar Carel de Nerée tot Babberich er in de eerste jaren van de 20e eeuw bij gemaakt heeft. Couperuskenner Bas Heijne schreef een verhelderende inleiding voor de moderne lezer en De Nerée-biograaf Sander Bink licht in een nawoord de illustraties toe.

Het boekje wordt ten doop gehouden door literair podiumcollectief Het Feest der Poëzie tijdens hun landelijke tournee met de voorstelling 'Van en over Couperus'. Voordrachtskunstenaar bij het Feest der Poëzie, initiatiefnemer van de heruitgave en voorzitter van het Louis Couperus Genootschap Simon Mulder brengt in combinatie met pianomuziek fragmenten uit de voorstelling bij de Haagse boekpresentatie van Extaze bij de gloednieuwe boekwinkel Omeros Books in de Molenstraat.

Van tevoren nodigen we u uit een bezoek brengen aan de spraakmakende tentoonstelling 'Louis Couperus: Non-binair avant la lettre?' bij het Louis Couperus Museum in de Javastraat; vervolgens loopt u met Simon Mulder als gids langs diverse Couperuslocaties op de route naar de winkel, alwaar, na enkele korte voordrachten afgewisseld met muziek uit het boek en uit Couperus' directe omgeving, het glas op onze grote romancier wordt geheven. Het is uiteraard ook mogelijk om u direct kort voor aanvang bij de winkel te melden.

Aanmelding vooraf voor één van beide mogelijkheden wordt zeer op prijs gesteld.

Datum: zondag 12 november 2023

Bezoek tentoonstelling Louis Couperus Museum (Javastraat 17) met aansluitend wandeling: 14:30 uur

Aanvang presentatie bij Omeros Books (Molenstraat 25): 16:00 uur

Borrel vanaf 16:30 uur

Toegang museum: Museumkaart, Amices en Jeugd (t/m 18 jaar) gratis. Studenten €4,00. Overigen €8,00

Toegang wandeling en presentatie gratis 

Aanmelding: stuur een e-mail met als onderwerp 'Extaze Den Haag' naar info@feestderpoezie.nl