Skip to main content

Literaire Couperuswandeling

Het Louis Couperus Genootschap organiseert het gehele jaar door literaire wandelingen door Den Haag. Onder leiding van onze deskundige gidsen wandelt u langs alle plekken die in het leven en werk van Louis Couperus een belangrijke rol hebben gespeeld.

De wandeling begint bij het borstbeeld van de schrijver in de Surinamestraat en brengt u vervolgens langs Couperus’ geboortehuis aan de Mauritskade en de woonhuizen waar de familie Couperus verbleef na hun terugkomst uit Nederlands-Indië. Zo ook het huis waar Couperus zijn debuutroman Eline Vere schreef. U bezoekt ook de locaties waar de auteur zijn drie Haagse romans situeerde: de Archipelbuurt en de Nassaulaan. Een bezoek aan het Louis Couperus Museum in de Javastraat (ca. 30 minuten) behoort tot de mogelijkheden. De wandeling gaat verder over het Noordeinde en eindigt op het Lange Voorhout. Onderweg worden passages uit de romans voorgelezen.

Tijdens de wandeling brengt de gids u niet alleen op de hoogte van de literaire wetenswaardigheden over Couperus, maar wordt u ook geïnformeerd over de historische en architectonische achtergronden van de plaatsen die u bezoekt.

Er is ook een Eline Vere wandeling. Op deze wandeling volgt u alle episoden uit het boek en is er aandacht voor omgevingsachtergronden. De wandeling start bij het borstbeeld van Couperus in de Surinamestraat en eindigt bij het standbeeld van Eline Vere (in het parkje aan de Groot Hertoginnelaan).

De wandelingen duren ongeveer twee uur en worden gehouden voor groepen tot 15 personen. De kosten per groep bedragen 90 euro.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via info@louiscouperus.nl.