Skip to main content
Arabesken

Arabesken 55 juni 2020

Wij bundelden in dit nieuwe nummer enkele wat langere artikelen, die deze keer wat extra kleur op de wangen kregen door de inspanningen van onze nieuwe (beeld)redacteur Stan Braam, die voortaan de illustraties van het tijdschrift zal verzorgen.

Schrijven kan hij ook, en dat illustreert hij met zijn bijdrage over Couperus’  fascinatie voor automobielen. Simon Mulder schreef over de plataanscène in Xerxes, slechts een klein detail in de roman over de Perzische heerser, maar één waar kennelijk verbazingwekkend veel aan te ontdekken valt. Ook Frans Coenen komt voorbij, in een artikel van Petra Teunissen, waarin zij vertelt over zijn samenwerking met Couperus als redacteur van het letterkundige maandblad Groot Nederland. Coen van ’t Veer onthulde vorig jaar op de Genootschapsdag dat hij enkele tekeningen had ontdekt in het journaal dat Frans Couperus, de broer van, tijdens zijn reis naar Nederlands-Indië bijhield. Deze tekeningen zijn nu in deze Arabesken te zien, voorzien van commentaar door Van ’t Veer.

En dan natuurlijk nog de vaste rubrieken, zoals de Nieuwsbrief van het Louis Couperus Museum, Van en over Couperus en anderen, Korte Arabesken en informatie over de activiteiten van Louis Couperus Genootschap.