Skip to main content

Couperus in 2023

2023 is een gedenk- en jubileumjaar. Het Louis Couperus Genootschap staat stil bij de sterfdag van Louis Couperus
- op 16 juli is het 100 jaar geleden dat hij overleed -
en bij het 30-jarig jubileum van het Genootschap zelf.
De Louis Couperus Genootschapsdag was in 2023 op zondag
11 juni.


Wij willen hier aandacht aan besteden door verschillende activiteiten te organiseren in dit gedenk- en jubileumjaar. Het Louis Couperus Genootschap wil dit samen met andere partijen, zoals het Louis Couperus Museum, doen.

Een overzicht van de activiteiten vindt u hier (dit overzicht wordt regelmatig aangevuld).

In diverse media is inmiddels aandacht besteed aan dit gedenk- en jubileumjaar. Een overzicht vindt u hier.

Een van onze eerste activiteiten was het publiceren van tracks van de CD Louis Couperus in transit. Tijdens het jubileumjaar zullen wij regelmatig tracks toevoegen. U vindt ze hier.

Tijdens onze Genootschapsdag op 15 oktober 2022 hebben wij een tweede activiteit geïntroduceerd: een themapagina over de voorwerpen van Louis Couperus in het Literatuurmuseum. Middels een regelmatig terugkerende column vertelt Bertram Mourits, Hoofd Collecties van dit museum, aan de hand van voorwerpen over leven en werk van Louis Couperus. U vindt de column hier.

Denk mee: goede idee├źn horen wij graag. Misschien kunnen we die samen uitvoeren?

Organiseert u een activiteit die aansluit bij het Couperusjaar? Het Louis Couperus Genootschap kan u dan ondersteunen in de publiciteit rond deze activiteit door aandacht aan uw initiatief te besteden op de website, in onze nieuwsbrief en op social media. U kunt hiervoor contact opnemen via info@louiscouperus.nl.

Deze webpagina volgt de ontwikkelingen van de voorbereiding van deze activiteiten in 2023.