Skip to main content
Couperus nu

Artikel uitgelicht

Nieuws

Over het werk van Louis Couperus zijn veel artikelen te vinden. Op deze website vindt u ze op de pagina 'bibliotheek' bij ‘secundaire literatuur’. Er wordt nog hard gewerkt om deze pagina up-to-date te maken en te houden. Om deze schat aan informatie over het werk van Louis Couperus onder de aandacht te houden, zullen we op deze plaats regelmatig een artikel extra onder de aandacht brengen.

 Juni 2023

In de rubriek ‘Artikel uitgelicht’ aandacht voor een krantenartikel van 60 jaar geleden, uit de Nieuwe Leidsche Courant van 22 april 1963, bij de herdenking van Couperus in toneelvorm. U vindt het artikel hier.

Januari 2023

Dit keer nogmaals een artikel dat verwijst naar onze Genootschapsdag in oktober 2022 en wel een artikel over De Binocle. In Arabesken nr. 52 van december 2018 vertelt filmmaker Aldan over zijn korte film, die hij baseerde op het verhaal van Couperus. U vindt het artikel hier.

 Oktober 2022

Onze Genootschapsdag 2022 stond in het teken van 'zintuigen'. Een belangrijk onderdeel van het programma waren de presentaties van Piet Souer en Aukelien Hoytema over de opera 'Eline Vere' en het optreden van Erik Janse met de aria 'Le mani della Mamma'. In Arabesken nr. 56 van december 2020 stond een interview met de makers van deze opera. We delen dit artikel graag met u op deze pagina.

Augustus 2022

We starten dit initiatief met een verwijzing naar een artikel van Piet Kralt:
Louis Couperus en de decadente verfijning, Over Michel Dracosès en anderen
Uit: Arabesken 20 (2012), nr.40, p.4-16